Activiteiten

Naast de normale opkomsten worden er tal van andere activiteiten georganiseerd voor onze vrijwilligers en jeugdleden. Hieronder lees je welke activiteiten dat zijn.

Carnaval
In Huissen wordt carnaval uitbundig gevierd. Ook bij Scouting Dannenburcht doen we daar aan mee. Op vrijdagavond, vaak een week voordat het feest in Huissen begint, organiseren we de carnavalsavond van De Korte Boks. Dat is de naam die verwijst naar het carnaval bij de scouting. Alle speltakken vieren dan groot feest in het troeplokaal.

NL Doet!
Aan deze landelijke activiteit doen we ook ieder jaar mee. Op vrijdag en zaterdag doen we met een groep vrijwilligers klusjes in en om ons gebouw. De laatste jaren hebben we o.a. het plein en het pad opnieuw bestraat en zijn de nesten bij de bevers en welpen opgeknapt.

Sint Jorisdag
Lang, lang geleden was er een ridder genaamd Sint Joris die de draak moest verslaan. Hoe het verhaal precies in elkaar zit krijg je ongetwijfeld nog een keer te horen! Deze dag vieren we eind april op een zaterdag. Alle speltakken komen dan samen voor een leuke activiteit.

IMG_8884Dodenherdenking
Ieder jaar op 4 mei gaan we ‘s avonds met onze hele vereniging naar de dodenherdenking bij het massagraf op de begraafplaats in Huissen. We vinden het belangrijk om met onze jeugdleden hierbij aanwezig te zijn en onze aanwezigheid wordt altijd erg gewaardeerd.

Umdracht
Deze jaarlijkse sacramentsprocessie vindt vaak plaats op een zondag in juni. De umdracht kent een lange historie, en ook met de scouting lopen we al vele jaren mee.

Overvliegen
Na de zomervakantie gaan de jeugdleden die te oud zijn voor hun speltak over naar de nieuwe speltak. Deze dag wordt altijd op een zaterdag gehouden. We maken een grote kabelbaan over de gracht. Aan het begin van de dag worden er leuke activiteiten georganiseerd en de dag wordt afgesloten met het overvliegen, waarbij diegene overgaan naar de nieuwe speltak met de kabelbaan naar de overkant vliegen waar ze worden opgevangen door de leiding van de nieuwe speltak.

Jotihunt
Deze activiteit is in een weekend in oktober. De explorers en leiding gaan een heel weekend op jacht naar vossen in deze digitale vossenjacht. Ieder uur moeten ze hints oplossen om de locatie van de vossen te achterhalen. Ook moeten er veel creatieve opdrachten gedaan worden om zoveel mogelijk punten te behalen.

Huissen bij kaarslicht
Begin december organiseert de ondernemersvereniging Huissen bij Kaarslicht. Wij staan met twee kramen bij de ingang van het centrum, tegenover de stadsbakkerij. We verkopen poffertjes, chocomel en gluhwein en kinderen kunnen bij een vuurtje marsmellows maken.