Speltakken

Bij de scouting hebben we speltakken voor alle leeftijdsgroepen. Zo zijn er de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers. Daarnaast kent Scouting Dannenburcht ook nog de Scouting Band! Onderstaande beschrijvingen van de speltakken zijn afkomstig van Scouting Nederland. Door op de logo’s te klikken komt je uit op de speltakpagina’s.

 

 

beversBevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Zij spelen het Scoutingspel volgens het thema Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia is de hoofdpersoon het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp Hotsjietonia. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze spelfiguren identificeren. Ze gebruiken hierbij hun fantasie en dat levert weer een bijdrage aan hun ontwikkeling.

 

 

welpen

Welpen

De welpen, scouts van 7 tot 11 jaar, spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van andere junglefiguren kennen. Voor zowel water-, lucht- als landgeoriënteerde groepen en voor zowel jongens als meisjes zijn er herkenbare figuren te ontdekken. Zo kan elke groep op zijn eigen manier de activiteiten invullen binnen het thema. En van al die leuke activiteiten leren de welpen stiekem ook nog van alles!

scouts

 

Scouts

Jeugdleden tussen de 11 en 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. Scouts verkennen de wereld. Ze gaan zeilen of koken zelf op hun eigen kampvuur en gaan op kamp. Scouts leren hun eigen mening te ontwikkelen en gebruiken hun talenten bij allerlei activiteiten. Ook leren ze samenwerken. Bij de scouts staan het werken in ploegen en het halen van vaardigheidsinsignes centraal.

 

explorers

Explorers

Explorers zijn jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Zij bedenken hun eigen programma’s en gaan op expeditie naar het buitenland (in Europa). Explorers kanoën op de wildste rivieren en dalen af van de hoogste torens. De jaarlijkse expeditie organiseren ze natuurlijk zelf! Ook de gang van zaken binnen de afdeling regelen de explorers zelf; er is sprake van zelfbestuur.