Vrijwilligers

knutselenDe meeste explorers stromen als ze 18 jaar worden door naar de leiding van een van onze speltakken. Daarnaast kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Vind jij het leuk om een speltak te draaien of ons te helpen bij activiteiten of klusjes in en om ons gebouw? Of ken je iemand die wij goed kunnen gebruiken? Stuur dan een mail naar welkom@scoutingdannenburcht.nl en meld je aan!

Speltakleiding (bevers, welpen, scouts, explorers)

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Scouting Dannenburcht is aangesloten bij Scouting Nederland. Wij hebben momenteel 105 jeugdleden verdeeld over vier speltakken.

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger op zoek naar een nieuwe uitdaging? Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor onderstaande speltakken zijn we op zoek naar leiding:

  • Bevers (jongens en meisjes 5-7 jaar, opkomst: zaterdag 9:30 – 11:00 uur)
  • Welpen (jongens en meisjes, 7-10 jaar, opkomst: maandag en donderdag 18:30 – 20:00 uur)
  • Scouts (jongens en meisjes, 10-16 jaar, opkomst: vrijdag 19:00 – 21:15 uur)
  • Explorers (jongens en meisjes, 16-18 jaar, opkomst: vrijdag 20:00 – 22:00 uur)

WhatsApp Image 2017-09-09 at 19.28.35Wat doet de speltakleiding?

  • Maakt, bereidt voor en evalueert – met de overige teamleden – wekelijkse programma’s voor de groep kinderen
  • Voert deze programma’s uit
  • Maakt, bereidt voor en neemt deel – met de overige teamleden – aan weekendkamp(en)
  • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling

Ben jij minimaal 16 jaar oud en kun je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen of overleggen (kosten worden vergoed), dan zijn wij op zoek naar jou!

Stuur een e-mail naar welkom@scoutingdannenburcht.nl of gebruik onderstaand formulier. We nodigen je van harte uit op ons gebouw “de Dannenburcht” om nader kennis te maken!