Scoutingband

Scoutingband Huissen is in 1950 ontstaan uit de verkennersgroep van de Mbaga groep Huissen. De band is vandaag de dag een zelfstandig onderdeel van scouting Dannenburcht. De meeste leden van onze marchingband komen ook uit onze eigen scoutingvereniging.
In tegenstelling tot de twee harmonie verenigingen in Huissen ligt bij ons de nadruk op het marcheren en optreden op straat.

Het gaat goed met onze band!
Sinds een paar jaar zijn we als scoutingband weer aan het groeien in het ledental, niet alleen het scoutingspel is populair maar ook het muziek maken in onze marchingband trekt steeds meer enthousiaste leden aan.
Enkele vaste optredens zijn tijdens evenementen van onze scoutingvereniging, maar daarnaast treden wij ook op tijdens koningsdag, Sint-Maarten optochten, de pronkzitting van carnavalsvereniging de Kraonige Zwaone, de carnavals optocht en tijdens de avondvierdaagse.

Dit jaar zijn we dankzij het groeiende aantal leden weer in staat om deel te nemen aan het landelijk band concours. Aankomend jaar bestaat onze scoutingband 70 jaar en zijn we voornemens om dit jubileum te vieren door het 70ste landelijk concours in Huissen te organiseren!

Reageren is niet mogelijk